Skip to main content

Sopron és környéke a Pannonia Hotelből 2024-ben

Tavaszi nagybevásárlás Parndorfban

Élvezze az exkluzív vásárlást designer boltokban Parndorfban, ahol akár 30-70%-kal olcsóbban is tud vásárolni a főutcai árakhoz képest. Gyönyörű környezetet a hagyományos osztrák építészet ihlette, kávézókkal és éttermekkel, valamint játszótérrel és ingyenes parkolóval.

Határtalan játékélmény gyerekeknek hároméves kortól.

Szórakozás a kicsiknek Dinolandban, miközben a felnőttek kényelmesen vásárolhatnak. Dinolandunk új pompájában tündököl!

Míg Ön nyugodtan vásárol Közép-Európa vezető designer outlet centerében, gyermekei igazán kiengedhetik a gőzt Dinolandban.

Liszt Fesztivál 2024 - Barokk Jazz Napok

Doborján / Raiding

Alig várjuk, hogy üdvözölhessük Önöket az új évadban, és bemutathassuk változatos és sokszínű programunkat.

Legyen szó a márciusi BAROCK JAZZ NAPOK-ról, az áprilisi BRASS FEST-ről vagy a júniusi LISZT FESZTIVÁLról, mindig kiváló zenészek első osztályú előadásaival fogjuk Önöket, kedves közönségünket megörvendeztetni és kényeztetni. A művészet alapvető szerepet játszik az emberi létben, célja, hogy szórakoztasson, de építsen, megmozgasson és mindenekelőtt megérintsen. Szeretettel várjuk Önöket és felejthetetlen közös zenei élményeket!

FamilyPark nyitás

Szentmargitbánya (március 23.)

A magyar-osztrák országhatár közelében, Szentmargitbánya településén található Familypark Ausztria legnagyobb szabadidőparkja, melynek célja, hogy minden korosztály önfeledten szórakozhasson és megfeledkezhessen a mindennapokról. A 145 000 négyzetméteres létesítmény nemcsak vidámparki, hanem kulináris élményeket is nyújt. A Fertő-tavi Mesepark folyamatosan fejlődik, évről évre új attrakciókkal bővül, hogy még vonzóbbá váljon és minél több látogató visszatérjen.

32. Fertő-tavi kerékpár maraton és 3. e-bike kihívás

Fertő-tó, Mörbisch (04.20 - 04.21.)

A Mörbisch fesztiválvárosból induló 125 kilométeres verseny az óramutató járásával ellentétes irányban kerüli meg a Neusiedl-tavat. A viszonylag sík és hagyományosan nagyon szeles pályán a sprinterek és a taktikusok előnyben vannak a magyarországi kitérővel. A nyugodtabb kerékpárosok itt-ott megnézhetik a Seewinkel Nemzeti Park egyedülálló növény- és állatvilágát.

Ebike kihívás (turisztikai esemény): A résztvevők 3 kört tesznek meg egy 5 km-es körből. Az 1. forduló bemelegítő körnek és az ismerkedésnek számít. A 2. fordulóban minden résztvevő beállítja saját köridejét, amit a 3. fordulóban ismét a lehető legpontosabban kell elérnie. Az a résztvevő nyer, aki a legközelebb van a beállított köridejéhez.

SopronFest

Sopron (május 11. - május 19.)

A soproni VOLT fesztivál helyett létrejött a VOLT gyökereihez visszanyúló helyi kezdeményezésben az országos jelentőségű, egyedi hangulatú fesztivál, amely mondhatjuk a magyar fesztiválok premierje!

Emlékszem Sopronban: Valmar, Wellhello és Majka koncert

2024. május 19.

Wellhello is a SopronFesten ünnepli a születésnapját! Olyan előadók társaságában, mint Majka és Valmar!

Soproni Borünnep

Sopron (május 31. - június 2.)

A Soproni Borünnep hosszú évtizedek óta a szőlőtermesztés és a helyi borkészítés hagyományai előtt tiszteleg. Ez 2024-ben sem lesz másképpen, hiszen ismét megrendezzük városunk legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvényét! A Fő tértől kezdve a Bástyagödrön át egészen a kisvárkerületi színpadig idén is gazdag programkínálattal készülünk kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Sokszínű zenei kínálat, feltörekvő zenekarok, helyi fellépők, fúvószene, gyermekeknek szóló előadások, street food, kézműves kirakodóvásár és borfesztivál-hangulat egy egész hétvégén át!

Tündérfesztivál - Sopron - 2024

2024. június 15 - 16.

Robin Hood Musical

Fertőrákosi Barlangszínház (05.31., 06.01.)
A musicalban feldolgozott legenda méltán a világ egyik leghíresebb története, hiszen olyan örök emberi értékekről szól, mint a hazaszeretet, a hűség, az igazság keresése, a szabadságvágy, melyek mindenkor, minden időben érvényesek.
A romantikus történet rengeteg humorral van átszőve, markáns karakterei szinte minden műfaj művelőit megihlették már. Az élő zenekarral játszott musicalben éppúgy megtalálhatóak az intim lírai jelenetek, mint a látványos tömeg- és táncképek, és természetesen nem maradhatnak el a kaszkadőr elemeket tartalmazó akciójelenetek sem.
Mindezek, valamint a szerzőpáros, a rendező és a szereplőgárda eddigi munkái biztosítékok a közönség számára egy színvonalas, nyáresti színházi élményre.

Csárdáskirálynő

Fertőrákosi Barlangszínház (07.05., 07.06)

Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét méltán említik minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettjének.

Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján – színházban, koncerten, filmen, tévében vagy rádióban – föl ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája… legtöbbször a Csárdáskirálynő egyik slágere.

Bécsben, az 1915-ös premier helyszínén 533 estén át játszották, majd végigsöpört a mű Európán: az I. világháború ellenére azonnal bemutatták Svédországban, Finnországban, Lengyelországban, Oroszországban, Olaszországban, majd Budapesten 1916. novemberében, s végül eljutott egy esztendővel később a New York-i Broadway-re is.

Ritka kivételként tartják róla, hogy akár zene nélkül is remek színdarab lenne, ugyanis egy nagyon izgalmas családi dráma bomlik ki az események során a néző előtt. Természetesen a végén, mint ahogy azt az operettek törvényei követelik, minden jóra fordul.

Hair Musical

Fertőrákosi Barlangszínház (07.27., 07.28)

Főhősünk Claude Bukowski, egy kivándorolt család sarja behívót kap. Katonának kell állni, háborúba kell menni egy soknemzetiségű Közép-Európából a soknemzetiségű Amerikába sodródó fiatalembernek. New Yorkban egy, szabadságvágyát sokféleképp megfogalmazó, identitását kereső fiatal társaságba csöppen. A Berger vezette csapat a bevonulás előtt elégeti behívóját és ezt várják Claude-tól is. Lázadnak és szenvednek tőle – önazonosságukat keresik, közüket saját hazájukhoz.
Tréfák, bulik, szerelem és barátság kísérik hőseink útját a megdöbbentő végkifejletig, miközben emblematikussá nemesült, világhírű dalok szólalnak meg. 

Giuseppe Verdi: AIDA

St.Margarethen - Sziklaszínház (Július 10 - augusztus 25.)

Egyiptom a fáraók korában - egy titkos, lehetetlen szerelem: a rabszolga Aida és a katonai parancsnok Radamès arra vágynak, hogy együtt töltsék az életüket, és ebben nemcsak egyenlőtlen helyzetük akadályozza őket. A fáraó szenvedélyes lánya, Amnerisz is szemet vetett a piperkőc kapitányra, és félénk szolgáját gyanítja, hogy a riválisa.

Puccini 100 - Piknik 35 gálakoncert

Fertőrákosi Barlangszínház (08.19.)

A Gemelli Festival Orchestra Puccini 100 - Piknik 35 Nemzetközi gálakoncert Beethoven, Kodály
és Puccini műveiből 2024. augusztus 19-én a Fertőrákosi Barlangszínházban kerül
megrendezésre.

A 20. század küszöbén Giacomo Puccini művei meghódították az egész világot és az opera
műfajának aranykorát hozták el. A Tosca, a Bohémélet és a Pillangókisasszony legnépszerűbb
részletei nemzetközi szólisták és nemzetközi zenekar előadásában csendülnek fel. A Páneurópai
Piknik 35. évfordulója előtt Beethoven es Kodály zenéjével tiszteleg a Sopronból es
testvérvárosaiból érkező zenészekből összeálló fesztiválzenekar, és ez az együttes kíséri.

My Fair Lady - The Musical

Mörbisch víziszínpad (július 11. - augusztus 17.)

2024-ben "My Fair Lady - The Musical" címmel a darab kortárs változata kerül a tószínpadra, amely 2020-ban London vibráló, kozmopolita városává alakul át.

Eliza Doolittle szegény családból származik, és alig beszéli az anyanyelvét. Kirekesztik a társadalomból, és abból él, hogy rózsákat árul London utcáin. Henry Higgins professzor a metrón találkozik a makacs lánnyal, és azt a feladatot tűzi ki maga elé, hogy Elizából előkelő hölgyet faragjon, és megváltoztassa az egész életét. Hogy sikerül-e neki, a 2024-es Mörbisch Lake Fesztiválon megtudhatja.

Esterházy-tündérbirodalom Fesztivál

Bécsújhely (08.31. - 09.01.)

Augusztus 31., szombat és szeptember 1. vasárnap Tündérbirodalom Fesztivál - egy varázslatos családi ünnep a kismartoni kastély mögötti Orangerieben!

Az Orangerien keresztül vezető manóösvény közös játékra és barkácsolásra hív. A helyszínen pompás kézműves portékák, natúrtermékek, energiakövek és ékszerek is kínálkoznak. A lovagolni vágyókat pedig az egyszarvú várja! Mennyei fagylalt, arcfestés, tündérjóga, varázslatos táncelőadások, óriás buborékfújó-show, rodeó lovaglás is részét képezik a felejthetetlen élménynek.

A tündérbirodalomba kizárólag csak tündér-útlevéllel lehet belépni!

Rúzsa Magdolna koncert

Fertőrákosi Barlangszínház (09.07.)

Rúzsa Magdolna Máté Péter- Artisjus- kétszeres Fonogram és négyszeres Petőfi zenei díjas énekesnő.
Pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. 2007-ben az Eurovíziós Dalverseny 9. helyezettje, és szerzői különdíjasa volt. 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled, és az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám és a Jel, 2017-ben az Éden, és a Mosd fehérre, 2018-ban a Légzés, és az Aduász, 2019-ben a Mona Lisa, és a Hazatalálsz, 2020-ban a Lesz, ahogy lesz, és az 1 x fent 1 x lent, 2021-ben a Szembeszél, a Karma, és a Domine című dalok nagy slágerek lettek, s ez tovább növelte, erősítette az énekesnő népszerűségét.

Amik már megtörténtek

Síelés év elején Ausztriában

Használja ki a téli szünetet év elején!

A lélegzetelállító tájak szívében, és csak egy rövid, festői autózásra a fenséges sípályáktól, szállodánk tökéletes kikapcsolódást kínál a síelés szerelmeseinek és a téli kalandoroknak egyaránt. Kevesebb mint egy órányira található a híres Semmering; úti célunk egy menedék azok számára, akik izgalmas síélményt keresnek, luxus kényelemmel és páratlan vendégszeretettel kombinálva.

Női olimpiai selejtező torna

Sopron (február 8. - február 11.)

Mint ismert, a mieink Spanyolországgal, Japánnal és Kanadával kerültek egy csoportba a sorsolás és az amerikai előselejtező után.

A soproni selejtezőben csütörtökön, pénteken és vasárnap lesznek a meccsnapo

Sárkányok ösvénye (február 18-ig)

Készüljön fel a Game of Dragons - Drachen Lichterzauber a Lockenhaus kastélyban - egy magával ragadó élményre a Lockenhaus kastély csodálatos területén, ahol 23 életnagyságú animált sárkány, lenyűgöző vetítések és sok más meglepetés várja Önt egy fantasztikus túraútvonal mentén.

Merüljön el a Fényvarázslatos sárkányok színes világában! Lépjen be alkonyatkor a csodálatos kastély kertjébe, és készüljön fel egy fantasztikus kalandra egy varázslatos szabadtéri tanösvényen. A 23 életnagyságú, közel 4 méteres sárkány élethű animációkkal, tüzes köddel és magával ragadó hangeffektekkel kápráztatja el a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt, amelyek életre keltik az ősi legendákat. Rengeteg felfedezni való van, a finom ételektől és italoktól kezdve a fény és a sötétség közötti erőteljes csatáig.

Húsvét Fraknó Várában: Sárkány, egyszarvú, húsvéti nyúl

Fraknó (03.27. - 04.1)

Húsvéti felfedezőútra a várban!

Lépj be a legendákkal szőtt világba, ahol sárkányok, egyszarvúak és húsvéti nyulak várnak. Vajon régen is volt húsvét? Milyen szokások voltak? Tedd próbára magad a barácsműhelyben és légy ügyes, találd meg az elrejtett tojásokat!

A programon korlátozott létszámban lehet részt venni.